Baby 2 maanden

Kleuren zien

Baby van 2 tot 3 maanden oud

Baby 2 maanden oud probeert te grijpen

Je baby probeert mensen te volgen met zijn ogen, bewegende beelden boeien hem. Hij reageert op de klank van de stem en op gezichtsuitdrukkingen. Vanaf de derde maand ziet je baby ook in kleur. Leg dus wat fel gekleurde voorwerpen in zijn box, dat zal hij prachtig vinden.

Het hoofdje kan weer iets verder opgetild worden en de baby houdt het iets langer vol. Hij kan zijn hoofdje bewegen en naar links en rechts kijken.

Rond deze tijd gaat je baby zijn handjes ontdekken. Hij bekijkt ze en draait ze rond en probeert er iets mee te pakken. Geef hem zachte doekjes en knuffels, en dingen waar hij naar grijpen kan. In de periode hierna begint hij ook de rest van zijn lijfje te ontdekken. Na de nek en romp ontdekt hij zijn armpjes en zijn handjes en pas daarna zijn beentjes, knietjes en zijn voetjes. Leg je baby eens bloot of met weinig kleertjes aan (verwarming aan!) op een kleed zodat hij de kans krijgt zijn eigen lichaampje goed te leren kennen.

Je baby begint nu ook al wat geluiden te maken. Een leuk spel is dan ook “samen praten”. Maak geluiden tegen je baby, praat tegen hem of maak gekke geluidjes. Geef hem dan even de tijd om te reageren, misschien maakt hij een geluidje terug!

Motoriek

  • Als je baby op zijn rug ligt, kan hij het hoofd in het midden houden.
  • Met jouw of zijn eigen vingers kan je kindje spelen als hij deze toevallig opmerkt.
  • Je baby kan op zijn buik liggend even op de onderarmen steunen
  • In bad beweegt je baby nu veel.
  • De grijpreflex kan door jouw hand onderbroken worden.
  • Als je de baby rechtop vasthoudt, zijn de beentjes gebogen.
  • Je baby kan met zijn laatste drie vingers iets vastpakken en pakt alleen iets vast zodra het de hand raakt.

Bekijk baby 3 maanden oud of ga terug naar ontwikkeling baby per maand

Ook interessant

Reageer

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.