Kinderwens     Zwanger     Bevalling    Baby     Peuter     Kleuter     Algemeen

Home    Tips&Blog     Prijsvragen     FAQ           Zoeken    

Bereken de uitgerekende datum

Wanneer ben je uitgerekend?

Weet jij al hoe lang je zwanger bent of wanneer je de baby kunt verwachten? Op deze pagina kun je automatisch en foutloos de zwangerschapsduur bepalen en berekenen wat de verwachtte datum van de bevalling is.

Kies hier de datum van het begin van de laatste menstruatie (de dag van de week gaat vanzelf) en druk op de knop 'Bereken':   

Datum conceptie:

Je bent uitgerekend op:
(*) De uitgerekende datum wordt bepaald op veertig weken na aanvang van de laatste menstruatie. De bevalling kan natuurlijk zonder meer twee weken eerder of later beginnen, alles daartussen in is nog normaal!

Stel dat je alléén de uitgerekende datum weet maar niet de datum van de laatste menstruatie. Voer hier de uitgerekende datum in en druk op de knop 'Terugrekenen'. De datum van de laatste menstruatie wordt dan berekend, net als het aantal weken dat je zwanger bent.

Hoeveel weken en dagen zwanger?

Hier zie je het aantal weken en dagen dat je vandaag zwanger bent bij de hierboven ingevulde uitgerekende datum. Als er bijvoorbeeld "5 4/7" staat betekent dat dat je vijf weken en vier dagen zwanger bent.

zwangerschapsduur:

Op

zul je weken zwanger zijn.

   


Wil je weten hoe lang je zwanger bent op een bepaalde datum? Pas hierboven de datum aan en druk op 'Van datum naar weken'.

Andersom kan ook, wanneer ben je x weken zwanger? Dat is handig om te weten als je bijvoorbeeld een afspraak wilt maken voor een zwangerschapsecho of wilt weten wanneer je zwangerschapsverlof begint.

Als je bijvoorbeeld 30 weken intypt in het laatste venstertje en je drukt op 'Van weken naar datum' dan zal deze tool berekenen op welke datum je precies 30 weken zwanger bent.