Kleurplaten

bekijk hier de leukste kleurplaten voor je kind

Kleuren is niet alleen leuk maar bovendien een prima manier om onder meer de fijne motoriek van kinderen te oefenen. Kleuren of kleurplaten maken is voor alle leeftijden, voor meisjes en voor jongens. Het gaat er niet om of het mooi wordt, of het binnen de lijntjes is, als het maar leuk om te doen is!

Fijne motoriek stimuleren met kleuren

Je dreumes kan misschien al wat kliederen met vingerverf of scheerschuim. Pas later leert je kind zijn potlood vast te houden in de echte “pengreep”, maar ook je dreumes kan al prima zijn motoriek oefenen door wat met een wasco krijtje vanuit zijn vuistje te krassen of mooie kunstwerken te maken met  vingerverf.

Benoem ook vooral de kleuren die je kindje gebruikt om hem zo te leren welk woord en bij welke kleur hoort!

Of het nu met één kleur is of met verschillende, met alleen zwart of met een perfect uitgekozen palet aan  pastelkleuren, het gaat er om dat je kind er plezier in heeft. Zo oefent hij ongemerkt met de bewegingen en ziet het resultaat van zijn acties.

Kleuters hebben vaak al een wat betere fijne motoriek en kunnen proberen om binnen de lijntjes kleuren.

Maar ook oudere kinderen beleven veel plezier aan het maken van kleurplaten of het inkleuren van zelfgemaakte tekeningen. Tegenwoordig vindt ook niemand het meer gek als volwassenen kleurplaten maken, dat kan heel rustgevend zijn. En sámen kleuren met je kind is natuurlijk het allerleukst!

Houdt jouw kind ook van kleuren en kleurplaten en dan liefst van een bekende film of boek? Wij hebben er een aantal op onze site gezet:

Andere tips

Ook online kleuren met een app is natuurlijk supertof. Zoals het kinderkleurboek voor peuters (wie heeft er een goede tip?)

Natuurlijk zijn er ook tal van leuke kleurboeken te koop. Een leuk dinokleurboek bijvoorbeeld. Of dit hele mooie kleurboek voor volwassenen met een zwarte achtergrond wat een heel bijzonder effect geeft…

Ook interessant

Reageer

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.