Uitgerekende datum bepalen

Bereken je zwangerschapsduur en uitgerekende datum met deze rekentool met extra's.

Wanneer kun je de baby verwachten? Bereken hier heel eenvoudig online allerlei interessante mijlpalen in jouw zwangerschap, zoals:

  • uitgerekende datum bevalling
  • zwangerschapsduur: hoe lang ben je nu zwanger?
  • de zwangerschapsduur op een andere datum dan vandaag!
  • de waarschijnlijke datum van de bevruchting
  • en andere mijlpalen in je zwangerschap als 20 weken echo, levensvatbaarheid…
Zwanger per week

Vergeet, nu je weet hoe lang je zwanger bent, ook vooral niet het overzicht van de ontwikkeling van baby en zwangerschap per week te bekijken! En ook interessant, hoeveel mag jij aankomen in de zwangerschap? Een berekening speciaal op jouw situatie aangepast.

Onzekerheden berekenen uitgerekende datum en termijnecho

De berekeningen hierboven zijn de standaard berekeningen die verloskundigen en artsen toepassen wanneer een zwangere vrouw zich voor het eerst komt melden. Er wordt daarbij aangenomen dat de eisprong 2 weken voor de volgende menstruatie plaats heeft gevonden en dat de bevruchting op de dag van de ovulatie heeft plaatsgevonden. Meestal zit die berekening aardig in de buurt, maar in het geval van bijvoorbeeld erg onregelmatige menstruaties kan dat wellicht een paar dagen schelen. Daarom wordt tegenwoordig standaard een termijnecho gemaakt. Aan de hand van de grootte en ontwikkeling van het embryo wordt dan mogelijk de eerder uitgerekende datum bijgesteld.

Weetje: slechts 5 procent van de vrouwen bevalt precies op de uitgerekende dag. De meeste baby’s worden geboren in de periode vanaf twee weken voor tot twee weken na de uitgerekende datum. Wel is de kans dat de bevalling begint groter naarmate de datum dichterbij de uitgerekende datum ligt.

Ook interessant
1 reactie
  1. […] Uitgerekende datum bepalen […]

Reageer

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.