• Leren praten

    baby huilt

    Na wat brabbelen in het eerste jaar gaat in het tweede levensjaar de taalverwerving van een kind ineens met grote stappen vooruit. Na het tweede jaar gaat het natuurlijk alleen nog maar door: woorden worden beter uitgesproken, zinnen worden langer en abstracte begrippen als "morgen" of kleuren worden toegevoegd.

EHBO bij kinderen

moeder knuffelt kind Jaarlijks worden er gemiddeld 140.000 kinderen in de leeftijd van 0 tot 18 jaar behandeld op de Spoedeisende Hulp na een ongeluk in huis. Bijna een derde hiervan is jonger dan 5 jaar, 40 procent van de slachtoffers is in de leeftijd van 5 tot en met 12 jaar en een kwart is in tussen de 13 en 18 jaar oud. Reden te meer dus om goed te weten wat je moet doen als jouw kind wat overkomt. Een EHBO cursus voor baby's en kinderen zorgt er voor dat jij weet hoe je jouw kind kunt helpen in geval van nood.

Over de EHBO cursus

Een ongeluk zit in een klein hoekje. En bij kinderen al helemaal. De kans is groot dat jij de eerste hulp moet verlenen aan je kind. Maar weet jij wat je moet doen?

Tijdens de cursus EHBO voor baby's en kinderen leer je belangrijke handelingen voor het geven van eerste hulp aan kinderen. Van verbranding tot verdrinking en van verstuiking tot verstikking. Na de cursus weet jij rustig te blijven in moeilijke situaties en weet je hoe je eerste hulp moet verlenen. Dit vergroot de kans op herstel van jouw kind aanzienlijk. De cursus is bedoeld voor (aanstaande) ouders, opa's en oma's, gastouders, leerkrachten, medewerkers van een kinderopvang. De cursus mag gevolgd worden door iedereen van 16 jaar en ouder.

Vergoeding EHBO cursus baby's en kinderen

De kosten van een EHBO cursus voor baby's en kinderen kunnen erg verschillen en zijn afhankelijk van bijvoorbeeld de lengte van de cursus. Omdat zorgverzekeraars preventieve zorg erg belangrijk vinden, wordt het volgen van een EHBO cursus bij de meeste zorgverzekeraars vergoed vanuit de aanvullende zorgverzekering. Wil je weten of jij ook een vergoeding krijgt voor preventieve zorg? Lees dan de polisvoorwaarden van jouw zorgverzekering goed door.

Niet voor niets bieden zorgverzekeraars en vergoeding aan voor preventieve zorg. Zij hebben er namelijk geld voor over om iedereen gezond te houden. Want gezonde mensen maken minder zorgkosten dan mensen die vaker ziek zijn.

Ervaringen van eerstehulp artsen

Een prima boek over waar je op dient te letten om de meest voorkomende ongelukken bij kinderen in en om het huis te voorkomen - én wat te doen als het toch per ongeluk mis gaat is Pas op, kijk uit geschreven door twee vrouwen die zowel arts als moeder zijn en bij het schrijven uit eigen ervaring putten.

Met duidelijke illustraties en uitneembaar gedeelte met concrete tips bij eerste hulp.

Bron: UnitedConsumers