Baby algemeen

25 weken zwanger

Het wordt wat krapper...

De baby

Je bent 25 weken zwanger. De hersenen van de baby wegen nu ongeveer 100 gram maar zullen in het komende trimester wel vier keer zo zwaar worden.

De baby begint nu ook wat krapper te zitten in de baarmoeder, het strekken van de beentjes wordt lastiger. Het zal meer en meer omgekruld gaan zitten met de beentjes voor zijn buikje, in de foetushouding dus! Rond deze tijd ligt 1 op de drie baby’s met het hoofd naar beneden. Is dat bij jou niet zo dan hoef je je geen zorgen te maken, tot een week of 34, 35 kan je baby nog uit zichzelf uit stuitligging draaien.


De moeder

Let op met extreem hard geluid: er zijn aanwijzingen dat blootstelling aan harde geluiden niet goed is voor je ongeboren baby. Uit onderzoek blijkt dat de hartslag omhoog gaat en je baby veel meer gaat slikken dan normaal, anders reageert. Net als bij kinderen en volwassenen is ook op de lange termijn gehoorverlies mogelijk. De huidlagen en structuren zijn zo goed als klaar en haartjes op het hoofdje beginnen te groeien. Nu even niet naar concerten dus.

24 weken  26 weken

Ook interessant

Reacties zijn gesloten, maar trackbacks en pingbacks open zijn.