Baby algmeen

29 weken zwanger

Beenbewegingen lijken op lopen

De baby

Na 29 weken zwangerschap reageren de pupillen op licht. De ogen ontwikkelen zich verder. Het groter of kleiner worden van de pupillen zorgt er straks voor dat een juiste hoeveelheid licht het netvlies bereikt.

De baby buitelt door de baarmoeder. De beenbewegingen lijken al wat op lopen.

Langzaam begint het nesthaar te verdwijnen, maar de baby krijgt daar wimpers voor terug. Hij krijgt ook al wat meer onderhuids vet waardoor de huid gladder wordt. De baby begint zijn eigen temperatuur te regelen. Bij elke controle moet het hartje van de baby nu goed te horen zijn. Dat hartje klopt twee keer zo snel als het hart van de moeder.

 


De moeder

Typische zwangerschapsklachten voor het derde trimester zijn vermoeidheid (weer!), pijn in het bekken of aan de banden of de rug vanwege de zware baarmoeder. Ook hebben vrouwen last van vocht vasthouden of kramp in de onderbenen ‘s nachts. Tijdens het slapen kun je last krijgen van krampen en pijnscheuten in de onderbenen. Dit heeft te maken met het tekort aan kalk in je lichaam. Je kunt bijvoorbeeld elke avond een glas melk drinken om het calcium aan te vullen.

Contact maken met de baby in je buik

Voel je je baby bewegen? Leg eens je hand op de plek op de buik waar je iets voelt. De baby beweegt naar de hand toe. Zo kun je al voor de geboorte proberen contact te maken met je kleintje.

28 weken  30 weken

Ook interessant

Reacties zijn gesloten, maar trackbacks en pingbacks open zijn.