Baby deals

30 weken zwanger

De baby

De baby kan verschil horen tussen hoge en lage tonen. Het donshaar begint langzaam te verdwijnen om plaats te maken voor echt haar.

Hij is nu zo’n 39,5 cm lang van de kruin tot de hieltjes en weegt 1,5 kilogram.

Rond de 30 weken ligt nog ongeveer 25 procent van de baby’s in stuitligging, dat wil zeggen met de voetjes of de billen beneden in plaats van met het hoofdje. Bij 36-37 weken is dit nog 3-4 procent. Een bevalling waarbij de baby met het hoofdje naar beneden ligt is vaak minder gecompliceerd dan wanneer de baby in stuitligging ligt.

baby 30 weken zwanger
Baby bij 30 weken zwangerschap

De moeder

Je weet nu al zo’n half jaar dat je zwanger bent. Ben je inmiddels aan het idee gewend? Hoe vind je de zwangerschap tot nu toe gaan? Laat het ons weten!

Vanaf nu ga je om elke twee weken naar de verloskundige.

Je bent iets bevattelijker voor virale infecties omdat het aantal leukocyten in je bloed afneemt. Zes weken na je bevalling is alles weer als vanouds.

Het is tijd om geboorteplan te schrijven. Daarin geef je je wensen aan met betrekking tot de geboorte. Van wie er bij mag zijn tot hoe je bevallen wilt. Het is slim om daar nu alvast over na te denken, en dat ook op papier te zetten voor als het straks zover is zodat ook verloskundigen en kraamhulpen bijvoorbeeld weten wat jouw wensen zijn.

Weet je al wanneer je met zwangerschapsverlof gaat? Je kunt hier berekenen wanneer je zwangerschapsverlof kan ingaan en hoe lang het duurt.  Wees je er van bewust dat je dit verlof uiterlijk 3 weken van te voren bij je werkgever of UWV moet aanvragen.

29 weken  31 weken

Ook interessant

Reacties zijn gesloten, maar trackbacks en pingbacks open zijn.