37 weken zwanger

De zwangerschap is voldragen

De baby

Je baby is voldragen! Als je baby na 37 weken zwangerschap geboren wordt is het geen prematuur meer. Je kindje hoeft – hoogstwaarschijnlijk- niet in de couveuse als het nu geboren wordt. Een geboorte tussen de 37 en 42 weken zwangerschap wordt als normaal gezien.

Toch is de kans groter dat de geboorte rond de 40 weken plaatvindt.

De baby beschikt nu over een stevige handgreep. De hoeveelheid vruchtwater is nu maximaal en zal op dit niveau blijven tot aan de geboorte.

De moeder

Regelen

Als je niet getrouwd bent – en wel wilt dat de vader (of de duo-moeder) van de baby ook voor de wet gezien de andere ouder van de baby is – moet je dit al vóór de geboorte regelen bij de gemeente. Je moet samen naar de gemeente waar de partner het kind kan erkennen. Is dat geregeld, dan kun je een formulier invullen om te regelen dat ook je partner het ouderlijk gezag over het kind mag krijgen.

Zijn de geboortekaartjes al uitgezocht en klaar om gedrukt te worden als het zover is?

Nesteldrang

Een typisch verschijnsel aan het einde van de zwangerschap, vlak voor de bevalling is nesteldrang: alles moet nu klaar en geregeld zijn voor de bevalling begint zegt je instinct. Misschien heb je zelf enorm de neiging om nu het huis een flinke goede beurt te geven, of stuur je je man op pad om de laatste accessoires voor de kinderkamer te kopen. Heb je klossen in huis en staat de vluchtkoffer al klaar?

36 weken  38 weken

You might also like

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.