19 weken zwanger

Je baby kan de hik hebben

De baby

Op het huidje zit huidsmeer, vernix, om hem te beschermen tegen het vruchtwater waar hij in ronddobbert. De huidsmeer zal aan het einde van de zwangerschap verdwijnen. Kindjes die wat vroeger geboren worden zullen nog iets meer huidsmeer hebben dan kinderen die op of over tijd zijn.

Je baby kan de hik hebben!


De moeder

Krijg je ook zoveel complimentjes? Je haar wordt dikker, je huid ziet er goed uit. Allemaal onder invloed van de hormonen!

Dit tweede trimester is wel de periode waarin de meeste zwangere vrouwen zich het beste voelen. Dit is ook een prima tijd om nog even op vakantie te gaan bijvoorbeeld. Wil je met het vliegtuig? Tot de 29e week heb je vaak helemaal geen verklaring nodig, later in de zwangerschap mag je wel vliegen maar dan moet je een verklaring van de verloskundige hebben dat er geen problemen zijn. Officieel mag je meestal tot 36 weken vliegen (bij meerlingzwangerschappen tot 32 weken), maar het is prettiger om te reizen als je je fit voelt en nog niet al te veel last hebt van een grote buik of andere kwalen die tegen het einde van de zwangerschap op komen.

Regelen

Als je niet getrouwd bent – en wel wilt dat de vader (of de duo-moeder) van de baby ook voor de wet gezien de andere ouder van de baby is – moet je dit al vóór de geboorte regelen bij de gemeente. Je moet samen naar de gemeente waar de partner het kind kan erkennen. Is dat geregeld, dan kun je een formulier invullen om te regelen dat ook je partner het ouderlijk gezag over het kind mag krijgen.

 

18 weken  20 weken

Ook interessant

Reacties zijn gesloten, maar trackbacks en pingbacks open zijn.