BabyBaby

Must-have: de gezinsplanner

Komende woensdag: dochter heeft balletles en moet (niet vergeten) haar gymtas meenemen naar school. Oudste zoon heeft seizoensafsluiting op de scouting – met etentje, dus ook wij moeten dus iets maken voor het buffet! Donderdag krijgt de baby een inenting: 11.35 uur consultatiebureau. Papa komt later thuis i.v.m. een vergadering op het werk, het konijn moet naar dierenarts en zoon heeft een kinderfeestje. Vrijdag zwemt dochter af.   

Gezinsplanner is een must-have

Had het me verteld toen ik twintig was en ik had er hard om moeten lachen: een gezinsplanner?! Nu, een man en drie kinderen en een konijn verder, kan ik niet meer zonder.

Ik, de mama van het stel, doe thuis al jaren het agendabeheer. In ieder geval voor alles wat buiten school-, opvang- en werktijd gebeurt. Clubje hier, afspraakje daar. Het is niet te doen om te onthouden wie waar wanneer moet zijn. Zeker niet rond deze tijd van het schooljaar waarin alles net even wat anders en vooral hectischer is dan de rest van het jaar.

“Schat, hoe laat moet ik Milan vrijdag ook weer van de hockeytraining ophalen?” “Mam, wanneer is het schoolreisje?” “Mam, heb ik gym vandaag?”

In plaats van te proberen om alles te onthouden en/of in mijn eigen werkagenda te schrijven om dan op tijd de rest van de familie te kunnen waarschuwen, heb ik een gezinsplanner aangeschaft. Niet alleen kan ik zelf zo fijn het overzicht bewaren, ook kan ik de rest van de familie er naar verwijzen. 

Kidsproof gezinsplanner

Gezinsplanners zijn er in soorten en maten. Wij hebben de gezinsplanner van Kidsproof. Deze heeft een moderne lay-out met vrolijke graphics. En vooral is hij praktisch: er is genoeg ruimte om te schrijven en is overzichtelijk. De planner hangt bij ons heel strategisch aan een haakje in de keuken, vlak onder het magneetbord waar ook jaarplanningen, uitnodigingen en bijvoorbeeld toegangskaartjes hangen.

De Kidsproof gezinsplanner heeft één blad per week met een rooster voor 7 dagen (maandag tot en met zondag) en maximaal 6 personen. Per persoon per dag is er dan een ruim vak om afspraken in te schrijven, pictogrammen te tekenen, stickers te plakken… wat je maar handig vindt. Er worden meer dan 240 stickers meegeleverd in dezelfde style als de rest van de planner.

Een kind hoeft dus alleen maar de kolom bij zijn eigen naam te zoeken en dan ziet het per dag of er bijzonderheden zijn. Onze twee oudste kinderen vinden het geweldig en maken er gretig gebruik van. Voor ouders is het eenvoudig overzicht  te houden welke familieleden waar zijn op een bepaald moment en daar eventueel nieuwe afspraken op af te stemmen.

Bestaat je familie uit minder dan 6 personen dan kun je natuurlijk ook een kolom gebruiken voor de oppas, verjaardagen, het uitlaatschema van de hond of wie wanneer de tafel dekt.

Tips en uitjes

Naast nog wat ruimte voor overige notities staat op elke bladzijde van de Kidsproof gezinsplanner nog een leuke inspiratiebron. Veel tips voor leuke uitstapjes met de familie, zoals je van Kidsproof gewend bent, maar ook knutselideeën, recepten of mooie uitspraken. Natuurlijk afgestemd op de tijd van het jaar!

Een ander voordeel van de Kidsproof gezinsplanner is dat hij geen 12 maar 16 maanden kent: de kalender loopt van augustus (begin schooljaar) tot en met december van het jaar er op. Superhandig, omdat je toch vaak al wel wat te noteren hebt in de maanden van het nieuwe schooljaar, terwijl de nieuwe planner er nog niet is.


De gezinsplanner van KidsProof is onder meer te koop bij BOL.com

Ook interessant

Reageer

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.